Tijdverschil: in Turkije is het 1 uur later dan in België.

Grensformaliteiten: In Turkije is een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart (bij aankomst nog 3 maanden geldig) en een visum vereist. Het visum is bij aankomst op het vliegveld verkrijgbaar. Het visum kost € 15,- te betalen met een briefje van tien en vijf.

Geld: Eurocheques kunnen bij banken, de meeste postkantoren, wisselkantoren en veel accomodaties worden ingewisseld. Girobetaalkaarten kunnen alleen ingewisseld worden bij het postkantoor.
Vanaf 1 januari 2005 is de munteenheid in Turkije de Yeni Türk Lirasi. (YTL = nieuwe Turkse Lira) Je kunt nog steeds met de oude Turkse Lira betalen, tot en met 31 december 2005. Het enige dat er verandert aan de Turkse Lira is dat de 6 nullen weg gaan. 1 YTL = 1.000.000 TL = €0.55

Postkantoor: De grote postkantoren zijn geopend van 08.00 tot 24.00. De kleine postkantoren zijn geopend van 08.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.30

Telefoon: In praktisch elke plaats in Turkije is er wel een openbare telefoon. Vaak werken deze alleen met kaarten, die zijn o.a. te koop bij het postkantoor. Collect call en scopecardgesprekken zijn niet altijd mogelijk. Bellen vanuit Turkije naar België: draai 0032, daarna het kengetal zonder 0, en daarna het abonneenummer.

Elektriciteit: 220 volt.

Vaccinaties: Voor Turkije zijn geen vaccinaties verplicht. Er worden echter wel vaccinaties aangeraden tegen tyfus, tetanus, polio en hepatitus A. Kijk voor meer informatie op de site van het LCR.

Water: Het leidingwater is redelijk drinkbaar, toch wordt er aangeraden om flessen water te gebruiken.

Eten: De Turkse keuken behoort tot de lekkerste keukens van de wereld. Veel verse groenten, soepen, visspecialiteiten. Ondanks de lekkere koffie, drinken de Turken vooral thee.

Verkeer: De Turkse verkeersborden zijn volgens de internationale richtlijnen. Archeologische en historische plaatsen zijn aangegeven door gele borden. Men rijdt rechts. Snelheidslimiet in de steden is 50 km/uur, buiten de steden 90 km/uur. Taxi's zijn te herkennen aan de gele kleur.

Toeristische dienst: Toeristische Dienst van Turkije:
Montoyerstraat 4 - 1000 Brussel (tel: 02/513.82.30)

BELGISCHE AMBASSADE: Mahatma Gandi Cad No-55 Gaziosmanpasa
Belgisch consulaat in Istanbul : Siraselviler Cad 73 - Taksim
Belgisch consultaat in Izmir : 1374 Sok.No 18-4 Alsancak